Publisert Legg igjen en kommentar

En av mine favoritter – Sting kake

Sting kake er en av mine favorittkakene mine. Det er en luftig sjokoladekake med passe søtt fyll. Ikke for sterk og ikke for svak smak. Den tar litt tid å lage da fyllet må kjøles ned i et par timer, fyllet kan lages dagen før om en vil.

Fyll

 • 4 Egg
 • 2 dl kremfløte
 • 250 gr sukker
 • 250 gr smør
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 1/2 plate kokesjokolade

Først lager du  fyllet. Egg, fløte og sukker varmes på svak varme til kokepunktet. Når du er akkurat under kokepunktet tar du gryta av varmen og tilsetter meierismør, vaniljesukker og kokesjokolade. Rør dette sammen. Når alt er smeltet så lar du fyllet avkjøles i 2 timer i kjøleskapet.

Kakebunn

 • 4 egg
 • 250 gr sukker
 • 135 gr smør
 • 1 pl kokeskjokolade
 • 135 gr hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker

Start med å piskes til egg og sukkeret til eggedosis. Rør inn smeltet smør og kokesjokolade. Sikt resten av ingrediensene inn i røren. Stek kaken 160 grader i 1 time på nederste rille. Oppskriften er beregnet til en 24 cm form.

Fyllet piskes til det får en lysere brunfarge og luftig konsistens. Når kaken er ferdig deles den i to og det påføres et tynt lag med fyll inni kaken. Resten smøres på rundt kaken. Selv synes jeg kaken smaker best når den serveres kald. Jeg legger ut bilde ved en senere anledning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *