Publisert Legg igjen en kommentar

Graving påbegynt på tomta

Graving på tomta
Graving på tomta

Men dessverre etter fortidsminner. På mandag denne uken var det besøk av en geolog som skulle kontrollere tomta for eventuelle fortidsminner. Heldigvis fikk vi gledelige nyheter rett før helga.

Den gode nyheten

Før helga fikk vi delvis den beskjeden vi hadde håpet på. Fylket ga en uttalelse om at vi fikk lov til å bygge det tredje huset på gården. Dette må godkjennes av kommunen, men så blir opp til arkeologene å bestemme om vi får lov til å bygge det der vi ønsker, så vi venter på resultatet. Ny ventetid, pengene til utgravingen føles nå ikke så dumme å betale.

Gravinga på tomta

Med gravemaskinen til far ble det på mandag gravd tre grøfter på tomta for å kontrollere for eventuelle fortidsminner. I to av grøftene  ble det ikke funnet noe interessant for geologen, i den tredje ble det funnet kullrester. Disse er nå sendt til Oslo eller utlandet for C-14 datering.

Da venter vi i spenning på resultatet av denne og hva arkeologene kommer frem til. Får vi lov til å bygge på tomten vi har sett oss ut, eller må vi vurdere andre alternativ? Får vi lov til å bygge så mange meter fra der hvor de fant noe?

Bilder fra tomta

Tomta - retning øst
Tomta - retning øst

 

 

 

 

 

 

Grøft nr.1
Grøft nr.1

 

 

 

 

 

 

 

 

Grøft nr. 2
Grøft nr. 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Grøft nr. 3
Grøft nr. 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Fremtidig utsikt
Fremtidig utsikt

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *