Publisert Legg igjen en kommentar

Bankbytte

Bilde av knust sparegris
Knust sparegris

Før sommeren startet vi prossessen med å bytte bank da vår nåværende bankforbindelse ikke tilbyr byggelån. Nåværende bankforbindelse er en ren nettbasert bank, så det kan jeg jo forstå. Så prossessen er i gang.

Den gamle bankforbindelsen

Den gamle bankforbindelsen vår, Gjensidige, har vi ingenting galt å si på, men mangler muligheten for oss som har tenkt å bygge hus. På sikt trenger vi et byggelån. Da vi byttet til Gjensidige for noen år siden var det et styr uten like da vi måtte fylle ut alle papirene selv og følte det var stor risiko forbunnet med det. Men det gikk.

Vår nye bankforbindelse

Som vår nye bankforbindelse har vi valgt å benytte den lokale banken på Forsand, Sparebank 1 SR-Bank. Godt å kunne ha en kunderådgiver å gå til når vi skal bytte bank. Valget ble gjort på grunn av det er hovedbankforbindelsen som mor og far har, da i tilknytning til gården, samt at banken har lokal tilknytning. Har vært i et møte og fått en røys med dokumenter vi skal signere og returnere på.

Hva skal ordnes?

  • Nye bankkontoer, avslutte gamle
  • Nye bankkort, avslutte gamle
  • Nye kredittkort, avslutte gamle
  • BankID
  • Opprette nytt lån og avslutte deg gamle
  • Nye kontoer til de to små
  • Barneforsikring? Eller beholde eksisterende?
  • Flytte BSU-kontoer
  • Flytte konto som lønnen kommer inn på
  • Sikkert noen punkt til som jeg har glemt

Planlegging fremover

Skal snart i nytt møte i banken for å signere noen dokumenter til, samt tenke litt fremover. Hvordan legges det opp med lån samtidig som vi eier bolig i Stavanger? Hvilke muligheter har vi? Vi venter fortsatt på svar på fra disse arkeologene om hvor gammelt det kullet vi fant var, så det tar nok en god stund til før vi kommer virkelig i gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *