Publisert 1 kommentar

Kjempegode nyheter:-)

Graving på tomta
Graving på tomta

Graving på tomta kan nok starte i løpet av året. De arkeologene har heldigvis funnet ut det vi har trodd hele tiden: Kullprøven var fra moderne tid. Jeg har faktisk flere gode nyheter å dele.

Arkeologene fant ut til slutt, etter at vi har ventet lengre enn langt på svar, at kullprøven som ble tatt på tomta er fra moderne tid. Av det far har ment stemmer kullbitene fra da driftsbygningen brant ned på 50-tallet. Det ble også funnet glass der kullbitene ble funnet. Så vi har ventet på dette svaret. De har kommet til følgende hyggelige konklusjon: «Planen er ikke i konflikt med kulturminner». Det betyr at uttalelsen fra arkeologene er sendt til kommunen, hvor det skal fattes vedtak.

Og ikke nok med det. De har innsett at  en saksbehandlingstid fra 31.mai 2011, da de var og gravde på tomta, til 8.februar 2012 er for lang. De har bestemt seg for å droppe å sende oss faktura. Fakturaen var estimert til 25.000 kr pluss/minus 20 %. Så det var inderlig godt at det innså at åtte måneder var for lenge.

Så litt skryt til saksbehandleren som har saken i Forsand kommune. Her var det mange ganger raskere behandling. Vedtaket er fattet med tre ukers klagefrist. Vi kommer definitivt ikke til å klage. Så vi får bygget det tredje huset på gården under følgende vilkår:

  • Godkjent byggesøknad
  • Godkjent avkjørsel
  • Godkjent nabovarsel
  • Godkjent ordning for vannforsyning og avløp

Så da er det for oss å finne ut hvilket hus vi ønsker å bygge. Ordne med avtaler overfor overtakelse av gården med mer. Så følg med på bloggen. Kommer sikkert til å publisere noen av alternativene vi står ovenfor.

Takk Gud for at vi endelig har fått svar! Håper resten av prosessen går litt fortere. Målet vårt om å ha flyttet inn før Maren Emilie begynner på skolen er innen rekkevidde. Cirka to og et halvt år til.

Takk alltid vår Gud og Far for alt i vår Herre Jesu Kristi navn. Efeserne 5,20.

1 kommentar på “Kjempegode nyheter:-)

  1. Gratulerer SÅ mye med mange gode nyheter! Veldig kjekt at det endelig har skjedd noe og at dere kan fortsette det dere har startet på:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *