Publisert Legg igjen en kommentar

Hvilket hus skal vi velge?

Bilde av Østerhus nr 653
Kan dette passe fint inn i Rossavik?

Å velge hvordan huset skal se ut er veldig, veldig, veldig vanskelig. Da gjelder det å velge rett på alle de utrolig mange valgene en har. Vi har peilet oss inn mot flere forskjellige hus innen samme stil. Så på tirsdag den 27.mars har vi avtale med Ryfylke Trelast før å høre hva de har å si og om de klarer å tilpasse oss huset vi ønsker oss. Det mener å bygge folks drømmer, så det gjenstår jo å se.

En av tingene vi har klart å sette oss ned å finne ut av er fasaden på huset, den har vi klart å finne. Huset som vises ovenfor til venstre er det vi har sett for oss å ta utgangspunkt i. Hus nr. 653 hos Østerhus. Fasaden i retning sør med utsikt over Rossavik og Høgsfjorden.

Men det vi må gjøre noe med er størrelsen. Hus med bruksareal på 245 m² uten en ønsker kjeller er nok det i meste laget. Vi må jo tross alt vedlikeholde og gjøre huset rent de kommende år.

Så er det alle de andre spørsmålene.

  • Hvor skal inngangspartiet være?
  • Hvor skal kjøkkenet være?
  • ?Garasje?
  • Hvor skal vi kutte for å få det mindre?
  • Koster det 1,2,3,4,5 eller 6 millioner når vi har fått det slik vi vil?

Jeg håper inderlig at han hos Ryfylke Trelast kan hjelpe oss på veien videre for det er også noen andre problemstillinger på tomta. Han har sendt oss et annet eksempel av det samme huset, som var veldig interessant. En annen problemstilling er at det øst for tomta ligger det en hytte og den har veirett. Skal de kjøre bak huset? Gjennom tunet? Over plenen? Den må også tas med i betraktning.

Vi gleder oss masse til å kommen noen skritt videre. Om noen har noen gode forslag for hvordan det kan se ut tar vi det i mot med stor TAKK. Kart over tomta finner du på Skog + landskap – Gardskart på internett. På bildet under er det tegnet inn ny adkomstvei, sauehuset som skal bygges over «hevdakommen» og vår kommende hus. Zoom inn på kartet på linken over til bilde ser ca. slik ut (veldig grov skisse). Vi tar i mot mange kreative forslag.

Tomt - grov skisse
Tomt - grov skisse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den store eika er forsvunnet med mer
Far har gått berserk med motorsaga. Den gamle eika, hengebjørka og en strømkabel gikk tapt.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *