Publisert Legg igjen en kommentar

Hjemme på påskeferie

Utsikten etter noen trær er fjernet
Utsikten etter noen trær er fjernet

Vi var hjemme på Forsand, strengt tatt heter det vel «heima på Forsand» i påska. Tida ble brukt til å slappe av, se på lemming og tenke hus. Angående huset så venter vi på prisanslag. Vi har målt opp og plassert på det tomta.

Lamming

Både for Maren Emilie og Silja var det stas å se på sauene og lammene, men spesielt for Maren Emilie i år. Hun var ikke vanskelig å be om å være med i sauehuset å stelle sauene og lammene.

Maren Emilie gir melk til kopplam
Maren Emilie gir melk til kopplam

 

 

 

 

 

 

Silja og tante Ingunn koser seg ute
Silja og tante Ingunn koser seg ute

 

Nytt sauehus

Det er planlagt nytt sauehus på gården hjemme. Det kommer til å bli den første utsikten som vi ser fra huset vårt, tror det blir bra. Sauehuset skal plasseres over «hevdakommen». Far har som mål om å få det ferdig til oktober, spent på om det holder.

På grunn av byggingen av sauehuset så har far hogd ned en del trær, dette gjør at vi får se  hvilken utsikt vi kommer til å få fra huset vårt. Den ble utrolig mye bedre etter at en flott hengebjørk og en hundre år gammel eik måtte bøte med livet.

Tomta

Etter at far har hogd trær for sauehuset ble utsikten fantastisk. Gleder meg til å nyte den fra en kommende terrasse. Han hadde også kvistet trærne slik at det så mye mer oversiktlig ut. Vi målte opp og plasserte huset med pinner. Det er vanskelig å forestille seg hvordan det blir.

Utsikten etter noen trær er fjernet
Utsikten etter noen trær er fjernet, de siste skal også vekk.

 Huset

Hos Ryfylke Trelast fikk vi noen tegninger av et hus noen andre skulle bygge. Vi har bestemt oss for å gå for en variant av dette. Legger ut noen tegninger når vi har fått tegnet det slik vi ønsker. I forhold til de tegningene som vi fikk der ønsker vi å kutte litt ned på størrelsen, flytte inngangspartiet til fremsiden i kjelleren, og speilvende 1.etasjen.

Hva skjer fremover?

Vi venter på et prisanslag på huset basert på de prisene som de andre hadde fått på huset. Er spent på om dette blir veldig dyrt og om vi bare må finne oss et nytt hus som er mye mindre, men vi ønsker selvsagt å bygge drømmehuset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *