Publisert Legg igjen en kommentar

Julebrev 2012

God jul
God jul fra familien Magnussen Nygård

Hva har så skjedd med familien Magnussen Nygård i 2012? I grunnen ganske mye når vi begynner å tenke etter, vi har jo alle blitt ett år eldre. Silja har begynt å gå, begynt å snakke og går i barnehage. Husplanene nærmer seg, gravestart på nyåret. Maren Emilie skriver navnet sitt, kan mange bokstaver.

Prosjekt husbygging

Slik ser tomta ut nå
Slik ser tomta ut nå

I løpet av 2012 ble vi endelig feridig arkeologene. Det var ingen fredet kulturminne på tomta som vi ønsker å bygge hus på. Huset har vi planlagt og bestemt hvordan skal se ut. Kontrakt er signert med Ryfylke Trelast. Byggesøknad er sendt, for å få den godkjent nå så mangler det bare at vi får gravd en godkjent vei opp til tomta. Det starter vi med i begynnelsen av 2013.

Helgetur til Dyreparken i Kristiansand

Bilde av Ane Terese, Maren Emilie og Silja som kjører traktor
Ane Terese, Maren Emilie og Silja kjører traktor

I slutten av mai dro vi på helgetur til Dyreparken i Kristiansand. Vi overnattet på hotell rett i nærheten og var to dager i dyreparken. Koste oss på hotell, i dyreparken og vannlannet sammen med Steinar og Marit (svigerfar og svigermor)

Sommerferie ved Lyngdal

Silja og Maren Emilie koser seg på stranden.
Silja og Maren Emilie koser seg på stranden.

I sommer leide vi oss hytte en 15-20 minutters tid fra Lyngdal, Hausvik. Her ble tiden brukt til å bade, gå i Barnas Dyrepark (anbefales!), Lindesnes fyr, Sørlandsbadet, turer til 7 badeplasser, handletur, lek og morro. Grunnen til at vi besøkte syv badeplasser var at jeg tok bilder til et av mine webprosjekt, Badeplasser.no. Første natten overnattet Steinar og Marit (svigerfar og svigermor) på hytta vi leide før de drog videre med bil til Moldova. Noen dager etterpå fikk vi besøk av Mona Benedikte og Manuella.

Silja

Silja
Silja

For Silja har det dette året skjedd veldig masse dette året. Fra å være liten baby til å gå/springe og snakke. Ord som Sija (Silja), Mie (Maren Emilie), Ni (Bonny, hunden til mor og far), Eple og mange mange flere. Den 27.april ble hun 1 år. I midten av august begynte hun i samme barnehage som Maren Emilie, Maurtua Barnehage. Hun stortrives i barnehagen. I høst har hun vært med på «trening» på Ullandhaug skole.

Maren Emilie

Maren Emilie på en sandstrand
Maren Emilie på en sandstrand

Maren Emilie er vår lille prinsesse som elsker å gå i kjoler, helst rosa prinsessekjoler. Håret skal helst være lengst mulig. Det var kjekt å gå til frisøren for en stund siden, men det var ikke kjekt at frisøren klyppet håret. I juli ble hun 4 år. I tillegg til å være med i blå gruppe (søndagsskole i IMI-Kirken) går Maren Emilie på minigospel i Bekkefaret Kirke og på «trening» på Ullandhaug skole.

Ane Terese

Ane Terese jobber fortsatt i Vålandshaugen barnehage, og for tiden er hun konstituert pedagoisk leder. Rett på nyåret skal barnehagen hennes flytte inn i flunkende nytt bygg på Våland. Ane Terese begynte i jobb igjen i august etter permisjon hvor hun har vært hjemme med Silja.

Nils Ove

Jeg jobber fortsatt som revisor/it-ansvarlig i BDO på avdelingen i Sandnes/Stavanger. Jeg hadde pappapermisjon fra mai til juni med påfølgende ferie. Vi (Ane Terese var også hjemme) rakk å kose oss med Silja, dra på helgetur til Dyreparken i Kristiansand, reise på ferie i sommer, samt pusse opp soverommet til Maren Emilie mens vi var hjemme.

 Julefeiring

Juleevangeliet
Juleevangeliet

Vi kommer til å feire vår første jul i vårt eget rekkehus. Først en tur til svigers for å spise julegrøt på formiddagen så i IMI-Kirken kl. 15.00 og så middag og julegaver i Nordlysbråtet 7B. Blir det første og ?siste? gang i vårt rekkehus i Stavanger? Hvilke tradisjoner skal vi da ha? Julemat?

Nyttårsfeiring

Bilde av nyttårsraketter
Nyttårsraketter

Vi bestemte oss for i oktober i høst for: Ja, vi leier oss en hytte en plass ved nyttår og inviterer en familie til å være med. Det tok ikke lang tid før hytta var bestemt og det var heller ikke vanskelig å finne en familie som ville være med oss. Så det blir langhelg i Sirdal sammen med familien Hersvik. Det gleder vi oss masse til.

 

 

Julehilsen

Jeg har lagt merke til innstillingen Maria, mor til Jesus, har som det står rett før juleevangeliet (Lukas 2,1-20). I Lukas 1,38 står det:

Se, jeg er Herrens tjenestekvinne. La det skje med meg som du har sagt. Lukas 1,38

Å om vi bare måtte få den tjenerinnstillingen, ønske om at Guds vilje skal skje. Bare la Gud prege vårt liv.

Jeg, Ane Terese, Maren Emilie og Silja ønsker deg (og dine) en flott julehøytid og et fantastisk nytt år. Måtte du (dere) blir rikt velsignet av Gud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *