Publisert Legg igjen en kommentar

Endelig er byggesøknaden godkjent:-)

Forsand Kommune sitt kommunevåpen
Kommunevåpenet til Forsand Kommune

Etter ca. 2,5 års tid med diverse søknader er vi endelig kommet til det punktet at noe kan begynne å skje. Ett skritt nærmere hus på Forsand. Da rekker vi kanskje målet vårt om å ha flyttet til Forsand før Maren Emilie begynner på skolen (høsten 2014).

Prosessen

Høsten 2010 startet vi med den første søknaden, søknad om å få bygge det tredje huset på gården hjemme hos mor og far. Først var den litt frem og tilbake hos kommune og så ble den sendt til fylkeskommunen. Det var første halve år med søknad.

Etter at de hadde vært på befaring så var det noen som oppdaget noen kjekke steiner som kunne være steingamle under og kanskje en gammel skatt? A  r  k  e  o  l  o  g  e  r, ja det går så seint. Først ble det gravd litt og funnen en kullbit. En kullbit den må jo være gammel, spesielt dersom den ligger sammen med glass. Etter lenge og lengre enn langt (iallefall et halvt år) så klarte de også finne ut at kullprøven som ble tatt var fra nyere tid. Far har hele tiden visst at det sannsynligvis stammet fra da driftsbygningen brant ned på 50-tallet, og restene ble dumpet der hvor de ville grave.

Etter noen somre og vintre satte vi i fjor i gang med den skikkelige husplanleggingen. Huset er ferdig planlagt og byggesøknaden var sendt. Da fant jo Vegvesenet ut at: Nei, Nils Ove og Ane Terese får ikke bygge med en gang. Den gamle avkjørselen til det eksisterende huset var ikke god nok, den må utbedres. Og ikke nok med det akkurat da satt KONG VINTER inn med den lengste vinteren i manns minne (iallefall så lenge jeg kan huske og det er jo siden forrige årtusen). Når vinter til slutt var over og helt etter påske ble endelig veien gravd og til slutt godkjent.

Byggesøknaden ble godkjent 23.mai 2013, en ny milepæl er nådd. Så da blir det kanskje Forsandbu av meg igjen. Kanskje jeg burde begynne å skrive på nynorsk?

Fremover

Oppstartsmøte med Ryfylke Trelast er allerede planlagt, videre graving begynner av tomten begynner i juni en gang, og i løpet av høsten kommer det til å skje store forandringer hjemme i Rossavik. Maren Emilie sier hver gang vi kjører forbi Forsand Skule at det er «min skole». Kanskje vi neste år på denne tiden bor på Forsand?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *