Publisert 2 kommentarer

Ny drone – nye muligheter

Walkera Scout X4 - min nye drone

Etter at den gamle dronen druknet i Lysefjorden, så fikk jeg heldigvis solgt den for noen tusenlapper. Nå er ny drone anskaffet, en Walkera Scout X4. Den er noe mer avansert og det blir spennende å prøve.

Den første flyturen med den ble tatt på Rossavikaheia i Forsand kommune. På grunn av dronens størrelse og at jeg bruker den til å filme til nettsidene mine kommer jeg også bruke noe tid på å få sendt søknad til Luftfartstilsynet. Det er greit å ha alle papirene i orden samt en forsikring dersom jeg skulle være uheldig å skade noe annet enn dronen. Samt at jeg har da lov til å ta flyfoto/oppdrag for andre enn meg selv.

Under følger den første videoen. Det er veldig ustabil flygning, flyr på manuell uten GPS. Dette skulle gjøres de første 4-5 gangene før dronen har kalibrert seg skikkelig. Det eneste som jeg foreløpig ikke har fått til å fungere er live video på kontrolleren min.

2 kommentarer på “Ny drone – nye muligheter

  1. Visste ikke at du kunne fly, Nils Ove? 🙂

    1. Tja, jeg kan vel strengt tatt ikke fly, men dronene min kan… 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *